GEYMIFIKATSIYA: O‘YIN VA TA’LIM O‘RTASIDAGI PSIXOLOGIK KOʻPRIK - Kamalova, G. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim jarayonida geymifikatsiya texnologiyalarini qo‘llashning psixologik va pedagogik asoslari tahlil etilgan. Geymifikatsiya — o‘yin elementlarini o‘quv faoliyatiga integratsiya qilish orqali o‘quvchilarning motivatsiyasi, faolligi va ijodiy tafakkurini rivojlantiruvchi innovatsion yondashuv sifatida qaraladi. Maqolada o‘yin mexanizmlarining o‘quvchilarda ichki rag‘batni kuchaytirish, emotsional barqarorlikni ta’minlash hamda ijtimoiy muloqot ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan.