Badiiy hikoyalardan foydalanish orqali ingliz tiliNI o‘rganuvchilarning kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishning samarali yo‘llari - Bisenova, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada ingliz tili o‘rganuvchilarining kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishda badiiy hikoyalardan foydalanishning samaradorligi yoritilgan. Tadqiqot natijalari badiiy hikoyalar talabalarning lug‘at boyligini kengaytirish, nutq tabiiyligi, madaniy tushuncha va muloqot ishonchini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatdi. Shuningdek, interaktiv va ijodiy faoliyatlar orqali o‘quvchilarda empatiya, ijodkorlik va mustaqil fikrlash rivojlandi.