BOʻLAJAK TARBIYAChILARNING KOGNITIV QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISh METODIKASINING OʻZIGA XOS JIHATLARI - Bazarbaeva, A.K. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada boʻlajak tarbiyachilarning kognitiv qobiliyatlarini rivojlantirishda ularning ma’naviy-axloqiy rivojlanishi muhimdir. Kognitiv rivojlanish, axloqiy va ma’naviy husniyatlar bilan chambarchas bogʻliq. Pedagoglar, tarbiyalanuvchilarning axloqiy taraqqiyotini ta’minlash uchun oʻzaro ehtirom va hissiy intuitsiyaga asoslangan pedagogik yondashuvlarni qoʻllashlarini o‘z ichiga olgan. Oʻziga xos jihat: tarbiyachilarning kognitiv qobiliyatlarini rivojlantirishda ularning axloqiy muammolarni hal qilish qobiliyatlari ham muhim rol oʻynaydi. Bu tarbiyalanuvchilarning ishlashdagi ma’naviy yutuqlarini qoʻllab–quvvatlaydi.