NUTQI TO‘LIQ RIVOJLANMAGAN MAKTABGAChA YOShDAGI BOLALAR BILAN KORREKSION-RIVOJLANTIRUVChI IShLARDA LOGOPEDIK RITMIKANING AHAMIYATI - Tajimuratov, A.J. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada umumiy nutqning kechikishining patogenetik mexanizmini nazariy va empirik tadqiq qilish natijalari hamda muallif tomonidan ishlab chiqilgan logoritmik ta’sir tizimi taqdim etilgan. Kichik maktabgacha yoshdagi bolalarda umumiy nutq kechikishini yengishda logopedik ritmikaning korektsion-rivojlantiruvchi ishlar kompleksida qo‘llanilish samaradorligi tahlil qilingan.