ПРИНЦИП ПРЕЕМСТВЕННОСТИ И ПРИМЕНЕНИЕ КОМПЬЮТЕРНОГО МОДЕЛИРОВАНИЯ СПЕКТРА ЩЕЛОЧНЫХ МЕТАЛЛОВ ПРИ ПРОВЕДЕНИИ РАЗЛИЧНЫХ УЧЕБНЫХ ЗАНЯТИЙ ПО АТОМНОЙ ФИЗИКЕ - Бабахова, Г.З. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада атом физикаси бўйича турли хил ўқув машғулотларини ўтказишда гидроксиди металлар спектрининг узлуксизлиги ва компьютер моделлаштириш принципи қўлланилади. Спин-орбитанинг ўзаро таъсири туфайли турли хил литий спектрал қаторларни шакллантиришга ва чизиқларни бўлинишига имкон берадиган компьютер техникаси ишлаб чикилган.
Keywords: атом физикаси; квант механикаси; спин; ишқорий металлар; тушунча; электрон