TALABALARDA AXBOROT MADANIYATINI RIVOJLANTIRIShNING PEDAGOGIK MEXANIZIMLARI - Abdusamatova, H.O. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada talabalarda axborot madaniyati mazmuni va asosiy maqsadi axborotlashgan jamiyatda talabalarning shaxsiyatining ijobiy tomonga rivojlanishi uchun sharoitlar yaratishdan iborat bо‘lgan kasbiy faoliyatni samarali amalga oshirish uchun talabalar uchun zaruriy, maxsus tanlab olingan va davlat tomonidan tan olingan axborot kommunikatsion texnologiya vositalari bilan ishlash kompetensiyalari tizimi sifatida izohlanishi ishlsb chiqilgan. Suning bilan birgalikda maktab o‘quvchilari uchun ularning qiziqishlarini hisobga olgan holda to‘garaklar tashkil etish metodikalai yoritilgan. Kompyuter texnologiyalari va axborot texnologiyalariga qiziquvchi talabalarining oliy ta’lim negizida amal qiladigan tashkiliy jihatdan rasmiylashtirilgan (shakllantirilgan) birlashmasi bо‘lib, uning asosida Internetga kirish imkoniyati bilan axborot faoliyati yotadi va shu asosida talabalarda axborot madaniyati shakllanadi.