АБАЙ ШЫҒАРМАЛАРЫНДА ИЛИМ-БИЛИМ МӘСЕЛЕЛЕРИНИҢ СӘЎЛЕЛЕНИЎИ - Давлетов, Б.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада қозоқ адабиётининг классик шоири Абай Қунанбой ўғлининг дидактик шеърлари таҳлил қилинди. Шоир шеъриятида ақл-насиҳат, илм-маърифат эгаллаш масалалари ва таълим-тарбия масалалари ўрганилди. Эл-юртнинг келажак тақдирини уйлаш, инсон боласининг улуғлигини, инсоний фазилатларини, меҳнатсеварлик ва таълим-тарбия масалаларини тараннум этувчи асарлари мисоллар орқали таҳлил қилинди.
Keywords: дидактика; поэзия; илм; билим; санъат; аҳлоқ; тарбия; фазилат; меҳнат