INSONNING INTELLEKTUAL QOBILIYATINI IFODALOVChI FRAZEOLOGIK BIRLIKLAR - Xudaybergenov, A.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Mazkur maqolada frazeologik birliklarning dunyo tilshunosligidagi oʻrni, olimlar tomonidan unga berilgan ta‘riflar va olamning lisoniy manzarasidagi frazeologizmlarning lingvokulturologik nuqtayi nazardan milliy-spesifik xususiyatlarini aniqlashga qaratilgan tahlillar oʻrganiladi va inson xarakterini, ya‘ni, uning intellektual qobiliyatini ifodalovchi frazeologik birliklarni oʻrganishdan iborat.