РАСШИРЕНИЕ СФЕРЫ КНИГОИЗДАНИЯ НА КАРАКАЛПАКСКОМ ЯЗЫКЕ И ПРОБЛЕМЫ КНИГОТОРГОВЛИ - Идрисов, Р.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада 1980-1990 йиларда китоб маҳсулотларини сотишдаги бир қатор муаммолар очиб берилган, китобхоналарнинг эҳтиёжларини қондириш ва китоб ўқишга булган қизиқишини оширишга қаратилган чора-тадбирлар кўрсатилган. Мазкур ишларни амалга ошириш натижасида китобхонлик маданияти ва умуминсоний китобхонлик маданияти шаклланишини тақозо этади, миллий мустақилликни мустаҳкамлаш, юксак ахлоқий ва эстетик туйғулар, ватанпарварлик ва Ватанга садоқат туйғуларини шакллантиришга қаратилган адабиётлар яратилишига олиб келади.
Keywords: фалокат; Референдум; КК филиал АН УзССР; прейскурант; лотин графикаси; историяграфия