ВЛИЯНИЕ НАБУХАЮЩИХ ГИДРОГЕЛЕЙ НА РОСТ ТОМАТОВ В УСЛОВИЯХ РЕГИОНА ПРИАРАЛЬЯ - Асаматдинов, А.; Кудыяров, О. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада шишган полимер гидрогеллари тўпрокнинг ўтказувчанлигига, зичлигига, тузилишига, бўгланиш тезлигига ва тупроқ орқали сув инфильтрациясига таъсири ҳақида сўз юритилади. Намлик динамикасини таҳлил қилиш шуни кўрсатадики, дала тажрибаси давомида тупроқ намлигининг кўпайиши ва гидрогель дозасининг ошиши билан тупроқдаги маҳсулдор намлик заҳираларининг кўпайишига нисбатан ижобий барқарор тенденция кузатилади.
Keywords: гидрогеллар; шиш; қум; тўпроқ; маҳсулдорлик; помидор; полимер; сув