ПОЛУЖЕСТКОКРЫЛЫЕ: RIDUVIIDAE, РАСПРОСТРАНЁННЫЕ НА СЕВЕРО-ЗАПАДЕ КАРАКАЛПАКСТАНА - Абдуллаева, Дж.К.; Сапаров, А.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ушбу мақолада Ўзбекистоннинг шимоли-ғарбий қисмида жойлашган Устюрт платосида Reduviidae оиласи ҳашаротлари фаунасининг умумий шарҳи келтирилган. Ўзбекистонда (Қорақалпоғистон) жами Reduviidae оиласининг 10 турини ўз ичига олган 6 авлоди руйхатга олинган. Reduviidae, Reduvius ciliatus (Яковлев, 1879) va Reduvius personatus (Linney, 1758) оиласининг икки тури илк бор Ўзбекистон фаунасида қайд этилган.
Keywords: фаунастик таркиб; турли қанотлилар; думбалар; Cimicomorpha