МОНИТОРИНГ СОСТОЯНИЯ АСИНХРОННЫХ ДВИГАТЕЛЕЙ С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ МЕТОДОВ ТОКОВОЙ ДИАГНОСТИКИ - Арипов, Н.М.; Отажонова, М.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ҳозирги вақтда асинхрон двигателлар (АД) ишлаб чиқаришнинг барча соҳаларида кенг қўлланилмоқта. Ускуналарга ҳаражатларни камайтириш мақсадида двигателлар ҳолатини тўхтамасдан мониторинг қилишнинг янги усулларини ишлаб чиқиш долзарб ҳисобланади.
Keywords: асинхрон двигатель; ҳолат мониторинг; юқори гармоникалар; ток спектори таҳлили (MCSA)