ТЕОРИЯ ФОРМИРОВАНИЯ И РАЗВИТИЯ БИОЛОГИЧЕСКИХ ПОНЯТИЙ - Шарибаева, У.О.; Турекеева, А.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада ўқувчиларда биологик тушунчаларни шакллантиришда инсон ва жамият ўртасидаги узлуксиз ва барқарор алоқалар, илмий-гуманистик қарашларнинг тарқалиши, биологик тушунчаларни ривожлантириш муаммоларини ўрганиш, назарий билимларни амалиётда қуллаш масалалари қуриб чиқилади. Шунингдек, ўқувчиларнинг биологик тушунчалар соҳасидаги фикрлаш фаолиятини ривожлантириш имкониятлари ва уларнинг фикрлаш кўникмалари ошириш усуллари таҳлил қилинади.
Keywords: тушунчаларни шакллантириш; жонли табиат; моддий ва идеал объектлар; ҳодисалар; қонуниятлар; асосий белгилар; тушунчалар