ПСИХОЛОГИЧЕСКАЯ ПОДДЕРЖКА ВОСПИТАТЕЛЕЙ, РАБОТАЮЩИХ С ДЕТЬМИ С ОГРАНИЧЕННЫМИ ВОЗМОЖНОСТЯМИ ЗДОРОВЬЯ В УСЛОВИЯХ ИНКЛЮЗИВНОГО ОБРАЗОВАНИЯ - Абдуллаева, М.Ж.; Бекманова, Ж.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада инклюзив таълим шароитида ногиронлиги бўлган болалар (ЎИБ) билан ишловчи тарбиячилар учун тизимли психологик ёрдамнинг зарурлиги кўриб чиқилади. Инклюзив мактабгача таълим сифатини таъминлаш шарти сифатида тизимли психологик ёрдамни институтсионаллаштириш зарурлиги ҳақида хулоса берилган.
Keywords: инклюзив таълим; ЎИБ бўлган болалар; тарбиячилар; психологик ёрдам; эмоционал куйиш; психопрофилактика; профессионал фарованлик