ҚАҲАРМАНЛЫҚ ДӘСТАНЛАР ПОЭТИКАСЫ – ҚАБЫЛ МАҚСЕТОВ ИЗЕРТЛЕЎЛЕРИНДЕ - Сарсенбаева, А.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада таниқли фольклоршунос олим, профессор Қ.Мақсетовнинг ХХ асрнинг 1960 йилларида қорақалпоқ қаҳрамонлик достонлари поэтикаси бўйича олиб борган монографик тадқиқоти таҳлилга тортилади. Олимнинг қорақалпоқ қаҳрамонлик достонлари поэтикаси бўйича илк маротаба билдирган илмий-назарий қарашлари ҳақида фикр юритилади.
Keywords: фольклоршунослик; қаҳрамонлик достонлар; поэтика; бадиий тасвирий воситалар; ижодкорлик