ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕ «ҚАР» СОМАТИЗМИНИҢ СЕМАНТИКАЛЫҚ БИЛДИРИЛИЎИ - Шынназарова, С.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада қорақалпоқ тилидаги «қар» соматизми ҳақида сўз юритилган. «Қар» соматизмининг семантик майдони, билдирилиши бадиий асарлардан олинган мисоллар асосида далилланган. «Қар» соматизмининг қорақалпоқ тилидаги ўзига хос семантикаси таҳлил қилинган.
Keywords: лингвокультурология; соматизмлар; фразеологизмлар; адабий тил; этномаданият; ментал; компонент