«АЛ-КАВАНИН АЛ-КУЛЛИЯ ЛИ-ДАБТ АЛ-ЛУҒАТ АТ-ТҮРКИЙА» ЕСТЕЛИГИ - Абдиназимов, Ш.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада XV аср бошида ёзилган қипчоқ-оғуз ёдгорликларидан бири – «Ал-каванин ал-куллия ли-дабт ал-луғат ат-түркийа» асари тадқиқ қилинган. Ёдгорликнинг қўлёзма нусқаси, кўлами, тадқиқ қилиниш масаласига алоҳида эътибор қаратилган. Ёдгорликнинг тузилиши, унинг қорақалпоқ тилига алоқаси бўйича ҳам маълумотлар берилган.
Keywords: XIII-XV асрлар; луғатлар; Ал-каванин ал-куллия ли-дабт ал-луғат ат-түркийа; туркий тил