ҚОРАҚАЛПОҒИСТОННИНГ БИР ЙИЛЛИК ГАЛОФИТЛАРИ: БИОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАРИ ВА ЭКОЛОГИК АҲАМИЯТИ - Сабиров, Д.Г.; Ешмуратов, Р.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада бир йиллик галофит ўсимликларнинг Қорақалпоғистон худудида ўрни нақадар аҳамиятли эканлиги баён этилган. Бир йиллик галофит ўсимликларни кўпайтириш оғир экологиямизни яхшилашнинг асосий йўли эканлиги келтирилган. Бу ўсимликларга хаво харорати, тупроқдаги сувнинг ва тузнинг миқдорининг таъсир қилиши, биологик хусусиятлари, вегетация даврлари ҳақида маълумотлар берилган.
Keywords: галофит; ўсимлик; бир йиллик; Қорақалпоғистон; шўр; тупроқ; чўл; оила; туркум; тур; ўсиш; туз; Орол; шўрадошлар