РОЛЬ И ФОРМИРОВАНИЕ ОСНОВНЫХ РАСТИТЕЛЬНЫХ СООБЩЕСТВ СОЛОНЧАКОВ НИЗОВЬЕВ АМУДАРЬИ - Кенесбаева, Н.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада Амударёнинг қуйи оқимидаги шўрхокларнинг асосий ўсимлик жамоаларининг шаклланиш хусусиятлари ва роли кўриб чиқилган, шунингдек, Амударёнинг қуйи оқимидаги шўрхокларнинг галофит жамоаларининг шаклланиш схемаси, экотизим барқарорлигини сақлашда галофит ўсимликларнинг аҳамияти ҳақида маълумотлар келтирилган.
Keywords: ўсимлик жамоалари; тупроқ шўрланиши; арид ландшафтлар; ўсиб борувчи антропопрессинг; эдификаторлар; автоморф; гидроморф