XOTIN-QIZLARDA PROFESSIONAL-XIZMAT KARYERASINI RIVOJLANTIRIShNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK DETERMIMANTLARI - Toxirova, G.D. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada Karyera muvaffaqiyatga erishish, martaba, lavozimga koʻtarilishdir. Boshqacha qilib aytganda, bu shaxsning kasbiy oʻsishi bilan bog‘liq boʻlgan mehnat faoliyatidagi muayyan xatti-harakati va pozitsiyasining natijasi ekanligi va uning tuzilishi yoritilgan. Individual karyera – xizmat pillapoyalarida koʻtarilishning ham ongli, ham oʻz-oʻzidan amalga oshiriladigan xatti-harakatlar uslubi va ish tajribasini individual ravishda rivojlantirish ketma-ketligidir. Shuningdek, u shaxsning kasbiy hayot yoʻli bosqichlari va tadbirkorlik faoliyatidagi individuallikni ham oʻzida mujassamlashtirgan.