РОЛЬ АНГЛИЙСКОГО ЯЗЫКА В КОНТЕКСТЕ ПАТРИОТИЧЕСКОГО ВОСПИТАНИЯ - Менлимуратова, Э.А.; Турсынбаева, С.Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада ватанпарварлик фуқароларнинг ўзини англаш ва ижтимоий хулқ-атворининг ўзига хос шакли сифатида кўриб чиқилади. Муаллиф чинакам ватанпарварлик - бу Ватанга бўлган муххабат, унга садоқат билан хизмат қилишга таййорлик. Фуқаролик бурчи, масъулият ва барқарор тараққиётга эришиш ватанпарварлик онгининг асосий мезонлари сифатида кўрсатилади. Шундай қилиб, ватанпарварлик шунчаки ҳиссиёт эмас, балки жамиат ва давлат фаровонлиги йўлида фаол ҳаётий позиция сифатида талқин қилинади.
Keywords: ватанпарварлик; инглиз тили; талабалар; маданиятлараро коммуникация; тарбия; идентиклик