ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГИЧЕСКИЕ ОСНОВЫ ФОРМИРОВАНИЯ КОГНИТИВНЫХ КОМПЕТЕНЦИЙ - Жумамуратова, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ушбу мақола асосий назарий тушунчалар ва амалий ёндашувларни ҳисобга олган ҳолда когнитив компетенцияларни шакллантиришнинг психологик ва педагогик асосларини таҳлил қилишга бағишланган. Мақолада таълимнинг турли даражаларида когнитив компетенцияни ривожлантиришга ёрдам берадиган ўқув жараёнини ташкил этишнинг асосий назарий қоидалари ва амалий жиҳатлари келтирилган. Талабаларда когнитив компетенцияларни шакллантириш самарадорлигини оширишдан манфаатдор бўлган ўқитувчи ва тадқиқотчилар учун тавсиялар таклиф этилган.
Keywords: когнитив компетенциялар; психологик ва педагогик асослар; тафаккурни ривожлантириш; танқидий фикрлаш; муаммоли ўқитиш