ЭФФЕКТИВНОСТЬ КОЛЛАБОРАТИВНЫХ ТЕХНОЛОГИЙ В ДИСТАНЦИОННОМ ОБУЧЕНИИ: ОПЫТ СТУДЕНТОВ И ПРЕПОДАВАТЕЛЕЙ - Бекмуратов, К. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақола талабалар ва ўқитувчилар нуқтаи назаридан масофавий таълимда ҳамкорлик технологияларининг самарадорлигини ўрганишга бағишланган. Талабалар ва ўқитувчиларнинг тажрибасини таҳлил қилган ҳолда, мақолада ҳамкорлик технологияларидан фойдаланишнинг техник қийинчиликлар ва рақамли саводхонлик даражасидаги фарқлар каби ижобий ва салбий жиҳатлари аниқланган. Мақолада аниқланган муаммолар ва иштирокчиларнинг эҳтиёжларини ҳисобга олган ҳолда таълим жараёнига ҳамкорлик воситаларини самарали жорий этиш бўйича тавсиялар берилган.
Keywords: масофавий таълим; ҳамкорликда ишлаш; талабаларни рағбатлантириш; рақамли саводхонлик; ўқитиш технологиялари