ФОРМИРОВАНИЕ САМООЦЕНКИ У ДОШКОЛЬНИКОВ В ПРОЦЕССЕ ВОСПИТАНИЯ - Атабаева, Д.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ушбу мақолада мактабгача таълим муассасалари тарбияланувчи болаларда ўз-ўзини баҳолаш кўникмаларини шакллантиришнинг педагогик шарт-шароитлари, усуллари, босқичлари ва механизмлари кўрсатилган. Ўз-ўзини баҳолаш шахснинг фаолият жараёнида ўзини ўзи англашнинг ҳал қилувчи таркибий қисми сифатида намоён бўлади. Ўз-ўзини ҳурмат қилиш ҳаракатининг шаклланиш босқичлари таҳлил қилинади.
Keywords: мактабгача таълим; ҳурмат; ўз-ўзини ҳурмат қилиш; ўзини ўзи қадрлаш; шахсни ривожлантириш