КОНЦЕПТ “ГОСТЕПРИИМСТВО” В РУССКОМ И КАРАКАЛПАКСКОМ ЯЗЫКАХ: ЛИНГВОКУЛЬТУРОЛОГИЧЕСКИЕ, КОГНИТИВНЫЕ И АКСИОЛОГИЧЕСКИЕ ИССЛЕДОВАНИЯ - Заримбетов, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада рус ва қорақалпоқ тилларидаги "меҳмондўстлик" концепти лингвокултурологик, когнитив ва аксиологик жиҳатдан ўрганилган. Шунингдек, "меҳмондўстлик" концептини акс эттирувчи луғат, мақол ва маталлар ҳамда бадиий адабиётдаги тил бирликларининг қиёсий таҳлили келтирилган. Концептнинг ҳар иккала лингвомаданий макондаги когнитив белгилари, қадриявий сифатлари асосланган ва сценарий моделлари ёритилган.
Keywords: концепт; меҳмондўстлик; меҳмон; тил; маданият; фольклор