ЎЗБЕКИСТОН ҲУДУДИДАГИ ТОЖИКЛАРНИНГ ЭТНИК ТАРКИБИ (Қашқадарё воҳаси мисолида) - Турсунов, Ф.Ғ. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ушбу мақолада Қашқадарё воҳасидаги тожикларнинг этник такибига кирувчи ёки унга алоқадор бўлган ҳардури тожиклари, хўжалар, чағатойилар, арғунлар, кийикчилар, можарлар ва балужлар каби этник гуруҳларнинг келиб чиқиши ва этномаданий жараёнлардаги ўрни ёритилган.
Keywords: тоғли ва дашт тожиклари; тожик миллати; Мирмирон; ҳардури тожиклари; хўжа; Хўжаки; чағатойилар; арғунлар; кийикчи; можарлар; балужлар