QATTIQ JISMLARNING AYLANMA HARAKATINI O‘RGANISh - Turekeev, X.S. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada energiyaning saqlanish qonunidan foydalanib Maksvell mayatnigi yordamida qattiq jismlarning inersiya momentini aniqlash usuli keltirilgan. Energiyaning bir turdan ikkinchi turga aylanishini amaliy jihatdan ko‘rsatish mumkin. Olingan natijalar nazariy jihatgan hisoblangan qiymatlar bilan solishtirish mumkin.