МЕТОДИКА ВЫЧИСЛЕНИЯ ПРЕДЕЛОВ С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ ЭЛЕМЕНТАРНЫХ ПОДСТАНОВОК И ТЕОРЕМ - Хакимов, А.; Ашурова, Д.; Шокирова, Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада айрим ноанъанавий кетма-кетликлар ва функциялар чегараларини ҳисоблашни соддалаштириш масалалари, шунингдек, чизиқли алмаштиришлар, Лемма ва теоремалардан фойдаланиш имкониятлари кўриб чиқилган.
Keywords: чегара; кетма-кетлик чегараси; чегараларни ҳисоблаш усуллари; леммалардан фойдаланиб чегараларни ҳисоблаш; Лопитал қоидаси