МАКТАБГАЧА ЁШДАГИ БОЛАЛАРГА РИТОРИКАНИ ЎРГАТИШ ВА РИВОЖЛАНТИРИШ КОМПЕТЕНЦИЯЛАРИ - Шамуратова, Х.Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада риторикани ўрганиш жараёнида мактабгача ёшдаги болаларда лингвистик фикрлашни шакллантиради. Риторика, болаларда нафақат билим, оғзаки мулоқот кўникмаларини, балки умумий маданий аҳамиятга эга бўлган нотиқлик идеаллари, диди, муносабати, ғояларини шакллантиради.
Keywords: коммуникативлик режа; ижтимоий ва педагогик фаолият; мулоқот; хулқ-атвор; тарбиячи-педагог