EKOLOGIK ONG VA FIZIKA: MAKTAB O‘QUVChILARIDA ILMIY TAFAKKUR VA MAS’ULIYATLI MUNOSABATNI ShAKLLANTIRISh - Otarbaev, A.E. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarida barqaror ekologik dunyoqarashni shakllantirishda fizika fanining roli ko‘rib chiqiladi va saqlanish qonunlari, termodinamika va mexanika kabi asosiy fizik tamoyillar hamda ularning ekologik jarayonlar va texnologik taraqqiyot bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. Shuningdek, maktab fizika kursida ekologik ta’limni laboratoriya tajribalari va loyiha asosidagi ta’lim orqali integratsiyalash usullari muhokama qilinadi.