MAKTABGACHA YOShDAGI BOLALARDA NUTQ BUZILIShLARINI TUZATISh JARAYONIDA LOGORITMIK TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASh - Bekmanova, J.A.; Tajimuratov, A.J. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqola zamonaviy jamiyatda dolzarb bo‘lgan muammoga – maktabgacha ta’lim tashkilotlarida psixik rivojlanishida kechikish kuzatilgan bolalar bilan olib boriladigan logopedik ishlar xususiyatlariga va ularni nutq buzilishlaridan chiqarishga qaratilgan kompleks korreksion-tarbiyaviy chora-tadbirlar tizimiga bag‘ishlangan. Maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarda nutq kamchiliklarini logoritmik mashg‘ulotlar yordamida tuzatish va mashg‘ulotlarda logoritmik texnologiyalardan foidalanish bo‘yicha ilmiy asoslangan texnologiyalar berilgan.