BO‘LAJAK TARBIYAChILARNING KOGNITIV QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISh METODIKASINI TAKOMILLAShTIRIShNING DIDAKTIK TA’MINOTI - Bazarbaeva, A.K. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada bo‘lajak tarbiyachilarning kognitiv qobiliyatlari - bu tarbiyachining ta’limga bo‘lgan munosibatini, berilgan ma’lumotlarni qabul qilish va qayta ishlash qobiliyatlarini, ijodiy va tanqidiy fikr yuritishni o‘z ichiga olgan. Bu qobiliyatlarini rivojlantirish, bo‘lajak tarbiyachilarning malakasini oshirish va ularning tashkilotlarida samarali ishlashi uchun katta ahamiyatga ega.