JANUBIY O‘ZBEKISTON YERUSTI TUZILIShINING URBANIZATSIYA JARAYONLARI VA ShAHARLAR TARAQQIYOTIGA TA’SIRI - Qurbonov, P.R. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ushbu maqolada Janubiy O‘zbekiston hududining yerusti tuzilishi urbanizatsiya jarayonlariga va shaharlar taraqqiyotiga qanday ta’sir ko‘rsatgani geografik tahlil asosida o‘rganilgan. Relef shakllari, tabiiy resurslar, geomorfologik va gidrogeologik omillar shaharlarning joylashuvi, ularning funksional rivoji, arxitektura-injenerlik loyihalarining shakllanishi, shuningdek, aglomeratsion jarayonlarga ko‘rsatgan ta’siri aniqlangan. Tadqiqotda hududni tabiiy-geografik rayonlashtirish asosida urbanistik salohiyat baholangan.