МОТИВАЦИЯ К УЧЕБНОЙ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ ВО ВЗАИМОСВЯЗИ С ПРОЦЕССАМИ СОЦИАЛИЗАЦИИ В ШКОЛЕ - Клычева, З.П. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ушбу мақолада Қорақалпоғистон Республикасида қорақалпоқ, ўзбек ва рус тилларида ўқитиш шароитида мактаб мотивацияси тадқиқотлари тақдим этилган. Муаллиф таълим мотивларини, мактаб, мотивацияси динамикасини, шунингдек, таълим тилининг замонавий ўқувчиларни ижтимойилаштириш жараёнига таъсирини аниқлади.
Keywords: мактаб мотивацияси; ўқувчилар; ижтимоийлашув; таълим тили