КАК СПРАВИТЬСЯ С КУЛЬТУРНЫМ ШОКОМ? - Менлимуратова, Э.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ушбу мақолада маданий шок муҳокама қилинади, унинг моҳияти инсоннинг олдинги жамиятига хос бўлган одатий қадриятлари, хулқ-атвори нормалари, тили ва кундалик урф-одатлари билан у ўзини топаётган янги, бегона маданий муҳитга хос бўлган қадриятлар, меъёорлар, тил ва кундалик амалиётлар ўртасидаги тўқнашувдадир. Маданият зарбаси – бу ҳар бир киши нотаниш маданий муҳитга биринчи марта кирганида бошдан кечирадиган нарса.
Keywords: зарба; бегона; мамлакат; ночорлик; маданият; эмигрант; тил; алоқа; салбий; стресс; мослаштириш