BOShLANGʻICh SINFLARDA TARBIYASI QIYIN O‘QUVChILAR BILAN IShLASh USULLARI - Jumabaeva, M.P. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ushbu maqolamizda insoniyat bilim, ko‘nikma va ijtimoiy jarayonlar natijasida davlat taʼlim standartlariga asosan boshlang‘ich ta’limda tarbiyasi og‘ir bolalar bilan ishlashga bo‘lgan e’tibor va tarbiya sohasidagi ulkan masʼuliyatlarni his etgan holda, tadqiqotimizning asosiy maqsadi boshlang‘ich taʼlimda tarbiyasi og‘ir bolalarni ijodiy faoliyatlarga har tomonlama jalb etish, ulardagi yashirin va o‘ziga xos qobiliyatlarni yuzaga chiqarishda ko‘maklashish, qiziqishlarini yanada oshirish, rag‘batlantirish va qo‘llab-quvvatlash haqida so‘z boradi.