БОЛАЖАҚ МУҒАЛЛИМЛЕРДИҢ КӘСИПЛИК-ГНОСТИКАЛЫҚ КОМПЕТЕНТЛИГИН ҚӘЛИПЛЕСТИРИЎ ПРИНЦИПЛЕРИ - Бекниязов, Қ.И. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада бўлажак ўқитувчиларнинг касбий-гностик компетенциясини шакллантириш тамойиллари таҳлил қилинади. Мазкур компетенция турининг назарий асослари, тузилмаси ва педагогик фаолиятдаги аҳамияти таҳлил қилинади. Муаллиф бўлажак педагогларда таҳлилий ва тадқиқотчилик кўникмаларини ривожлантиришга қаратилган инновацион ўқитиш усулларини жорий этиш зарурлигини таъкидлайди.
Keywords: касбий-гностик компетенция; бўлажак ўқитувчилар; педагогик таълим; ўқитиш методологияси; касбий тайёоргорлик