СЫҢСЫЎ ҚОСЫҒЫНДА КЕЎИЛ-КЕШИРМЕЛЕРДИҢ СӘЎЛЕЛЕНИЎИ - Палымбетов, К.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада қорақалпоқ халқ маросим қўшиқларининг бири «сыңсыў» ҳақида сўз боради. Мазкур қўшиқларнинг мазмунида узатилаётган қизнинг ички кечирмалари, хис-туйғуларининг акс еттирилиши мисоллар ёрдамида таҳлил қилинган.
Keywords: фольклор; маросим; ўрф-одат; тўй; қўшиқ; «сыңсыў»; образ