ОБРАЗ ВРЕМЕНИ И ХУДОЖЕСТВЕННАЯ ИДЕЯ В РАБОТАХ Ш. ХОЛМИРЗАЕВА - Хамидуллаева, Г.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақола Ш. Холмирзаевнинг «Ўн саккизга кирмаган ким бор» повестини таҳлил қилади. Унда инсоннинг яккалик, ажралиш ва ички кураш каби замонсиз муаммолари очиб берилган. Асарга хос жиҳат сифатида эссеизм орқали ёшларни тарбиялаш ва маданий меросни сақлашда адабиётнинг аҳамиятига алоҳида эътибор қаратилган. Мавзунинг турли даврлар учун долзарблиги ва инсон шахсиятини замонавий жамиятда қабул қилишга таъсири муҳокама этилади.
Keywords: Шукур Холмирзаев; замон муаммоси; эссеизм; яккалик ва ажралиш