ТЕМАТИКА И ПОЭТИКА АЛЬБОМА ВИКТОРА ЦОЯ «45» - Абдиров, А.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада Виктор Цойнинг “Кино” гуруҳининг 1982-йилида чиққан “45” дебют альбомининг мавзули ва поэтик хусусиятлари таҳлил қилинади. Қўшиқлардаги асосий мавзулар —ёшларнинг бегоналашуви, кеч совет жамиятидаги кундалик ҳаёт, эркинликка интилиш ва романтик содда туйғулар — кўриб чиқилади. Муаллифнинг поэтик услублари, жумладан, метафора, истеҳзо, такрорлаш, содда тил ва рамзлар орқали ижтимоий норозилик ва шахсий кечинмалар ифодаланиши таҳлил қилинади. “45” альбоми Цойнинг муаллифлик услубининг шакланиши ва совет рок маданиятига таъсири нуқтай назаридан муҳим босқич сифатида кўрсатилади.
Keywords: Виктор Цой; “45” альбоми; совет рок мусиқаси; поэтика; ижтимоий танқид; метафора; ёшлар маданияти