МЕТАФОРИЧЕСКОЕ ВЫРАЖЕНИЕ КОНЦЕПТА «РОДИНА» В РУССКОМ ЯЗЫКОВОМ СОЗНАНИИ - Турабаева, Н.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ушбу мақолада рус лингвистик онгидаги Ватан тушунчасининг метафорик ифодаси кўриб чиқилади. Метафоралар бугунги кунда оддий троп доирасидан чиқиб кетган, улар тадқиқотчилар томонидан онгни ифодалаш шакллари сифатида қаралади. Мақолада Ватан – она, Ватан – зиёратгоҳ, Ватан – оила ва уй деган мажозий тимсоллар, шахслаштиришнинг эмотсионалликни оширишдаги ўрни таҳлил қилинади.
Keywords: метафора; концепт; ватан; рус лингвистик онги