ТАРИЙХШЫ Р.ҚОСБЕРГЕНОВ ИЗЕРТЛЕЎЛЕРИНДЕ ҚАРАҚАЛПАҚ-РУС ҚАТНАСЫҚЛАРЫ МӘСЕЛЕСИ - Кощанов, Б.А.; Бекбаулиева, Н.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада тарих фанлари доктори, Қорақалпоғистонда хизмат кўрсатган фан арбоби Рзамбет Қосбергенов ҳаёти ва илмий мероси ҳақида сўз юритилади. Мақолада олимнинг илмий тадқиқотлари билан бир қаторда, номзодлик ва докторлик диссертациялари илмий янгилиги, монографияларининг тарих фани учун катта илмий аҳамият касб этиши аниқ мисоллар билан асослаб берилади.
Keywords: тарих; Чор Россияси; Хива хонлиги; рус-қорақалпоқ алоқалари; экспедиция