АМУДАРЁ БЎЛИМИДА ДУНЁВИЙ СУД ЖАРАЁНЛАРИНИНГ ИШ ФАОЛИЯТИ - Абдуллаев, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мазкур маколада 1897-йил Амударё бўлими дунёвий суди томонидан фуқаролик ишлари, жиноий ишлар, фуқаролик ва хил турдаги жиноий ишлар бўйича қарор ва ҳукмлар қабул этилган. Фуқаролик ишларининг кўпчилигини кўчмас мулк, қарзларни тўлаш мажбурияти ва бошқалар ташкил этганлигини ва кўпчилигини ҳукуматнинг фаолияти, бошқарув тартиби ва низомларига қарши ҳаракатлар ташкил қилинганлигини ишда кўришимиз мумкин.
Keywords: Амударё; дунёвий суди; жиноий ищ; ҳукм; прокурор; ҳимоячи; ҳокимият; суд палатаси; суд уставлари; Туркистон ўлкаси