FOMES FOMENTARIUS ТУРИНИНГ ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА ТАРҚАЛИШИ - Кудайбергенова, У.К.; Аманиязов, И.П.; Садыков, Д.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада Fomes туркумига кирувчи Fomes fomentarius тури хақида маьлумотлар келтириб ўтилган. Бу мақола оркали Fomes fomentarius замбуруғининг келиб чикиши, таркиби, тарқалиши, халк хўжалиги ва медицинадаги аҳамияти, экологияси ҳамда тиббиётда тутган ўрни тарқалиши, ҳақида маълумотларга эга бўлишингиз мумкин.
Keywords: Fomes fomentarius; Voletus fomentarius; Agaricus; Polyporus fomentarius; Placodes fomentarius; Ochroporus fomentarius; Scindalma fomentarius; иммунитет; биологик фаол модда