TAYANCH TUSHUNCHALARNI LOYIHALAB O‘QITISH JARAYONIDA O‘QUVCHILARNING OGʻZAKI NUTQ VA FIKRLASH FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Mamadaliyeva, N.B. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ushbu maqolada “Tayanch tushunchalarni loyihalab o‘qitish jarayonida o‘quvchilarning og‘zaki nutq va fikrlash faoliyatini rivojlantirishning psixologik asoslari” masalasi mufassal yoritilgan. Tayanch tushunchalarni loyihalab o‘qitish, ta’lim jarayonida o‘quvchilarga kompleks va aniq bilimlarni egallash uchun zarur bo‘lgan asosiy tushunchalarni tizimli ravishda taqdim etishni nazarda tutadi. Bu yondashuv o‘quvchining bilimini aniqlash, taqqoslash va chuqur tushunishini ta’minlaydi. Bilish jarayoni, hissiy bilish, mantiqiy bilish haqida psixolog olimlarning fikrlari, bundan tashqari matematik tasavvurlarni shakllantirishdagi fikrlari keltirilgan.