ЭСТЕТИКАЛЫҚ ТӘРБИЯ – ИНСАННЫҢ РУЎХЫЙ МӘДЕНИЯТЫНЫҢ ҚӘЛИПЛЕСИЎИНИҢ ТИЙКАРЛАРЫ - Уразимова, Т.В. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақола шахснинг маънавий маданиятини шакллантиришнинг асоси сифатида эстетик тарбия масалаларига бағишланган. Шу муносабат билан биз эстетик тарбия назарияси сифатида эстетикага, эстетик педагогикага тасвирий санъат асосларини ўрганиш жараёнида ижодий манъавий шахс камолатига таъсир этувчи муҳим таркибий қисмлардан бири сифатида эътибор берамиз.
Keywords: шахс; эстетик тарбия; маънавий маданият; тасвирий санъат; педагогика