ИНФОРМАТИКАНИ ЎҚИТИШДА РАҚАМЛИ ТАЪЛИМ ВОСИТАЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШ МУАММОЛАРИ - Ильясова, З.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Рақамли таълим воситаларининг олий таълимда, айниқса, информатика фанини ўқитишда фойдаланилиши кўплаб афзалликларга эга. Бироқ, бу воситаларни самарали жорий қилишда бир неча муаммолар ҳам мавжуд. Ушбу мақолада информатика фанини ўқитишда рақамли таълим воситаларидан фойдаланишда учрайдиган асосий муаммолар таҳлил қилинади.
Keywords: интерактив дастурий воситалар; таълимни рақамлаштириш; электрон таълим ресурслари; интерактивлик ва фаоллик; индивидуаллаштириш; молиявий самарадорлик; технологик муаммолар; методик муаммолар; психологик ва ижтимоий муаммолар; психологик стресс; молиявий муаммолар