UMUMIY FIZIKA KURSI BOʻYICHA TALABLARDA TADQIQOTCHILIK KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH - Bekmuratova, M. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada kichik tadqiqotlarni amalga oshirgan holda umumiy fizikadan nostandart masalalarni yechish asosida tadqiqotchilik kompetensiyasini shakllantirish metodikasi muhokama qilinadi. Shuningdek, “Umumiy fizika” kursidan talabalarning aqliy va amaliy harakatlarining umumiyligidan kelib chiqib, tadqiqotchilik kompetensiyasini shakllantirishning uch darajasi haqida maʼlumotlar berilgan.