PEDAGOGIK KOMPETENTLIKNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI - Orınbetov, N.T. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada texnologik ta’lim yo‘nalishlari talabalarni tayyorlashning zamonaviy holati va muammolari, texnologik ta’limda kompetensiyaviy yondashuv asosida mutaxassislarni kasbiy faoliyatga tayyorlash, fanlarga singdirilgan faol bilimlar, yangiliklar bilan izchil tanishtirib borish, o‘quv-bilish kompetentligini rivojlantirish, malakali mutaxassis sifatida shakllanish, kasbiy o‘sishga erishish, talabalarda hayotiy va kasbiy faoliyatni tashkil etish uchun zarur ma’lumotlarni izchil, uzluksiz, maqsadli, tizimli o‘zlashtirish, ularning maqsadli shakllanishlariga erishish zaruriyati masalalari talqin qilingan.