ШАХСНИНГ МАЪНАВИЙ-АХЛОҚИЙ КОМПЕТЕНЦИЯСИ ТУШУНЧАСИ ВА УНИНГ МЕТОДОЛОГИК АСОСЛАРИ - Базаров, О.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ушбу мақолада шахснинг маънавий-ахлоқий компетенцияси ва унинг методологик асослари таҳлил қилиниб, уни шакллантиришда қўлланиладиган методологик асослар, таълим ва тарбия процессларидаги аҳамияти, педагогик воситалар ва усуллар ҳам кўриб чиқилади. Шу билан бир қаторда ахлоқий ва маънавий компетенцияларнинг жамиятда инсонларнинг ижтимоий ва шахсий ривожланишидаги ўрнига эътибор қаратилган.
Keywords: шахснинг маънавий-ахлоқий компетенцияси; жамият; педагогика; ахлоқий қадриятлар; методология; таълим; тарбия